Skip to main content

Behandelingen & Specialisaties

Als gediplomeerde pedicure – en lid van brancheorganisatie Zorg voorZZP – heb ik me na de basisopleiding verder verdiept in specialisaties en technieken. Zo ben ik nog meer allround geworden in het uitoefenen van mijn beroep. Daarom kan ik u ook de onderstaande gespecialiseerde behandelingen aanbieden:

Diabetische voet

Mensen met diabetes kunnen terecht bij een medisch pedicure. In verband met complicaties hebben aan hun voeten als gevolg van hun ziekte. In veel gevallen wordt deze behandeling ook door de ziektekostenverzekering gedekt. 


Reumatische voet

Voor iemand met reumatische klachten is het belangrijk om naar een medisch pedicure te gaan die kennis heeft over deze ziekte en de gevolgen. 


Orthesiologie

Voor iemand met orthesiologische klachten is het belangrijk om naar een medisch pedicure te gaan die kennis heeft over een afwijkende teenstand.


Voetreflexzone-massage

Punten in de voeten corresponderen met plaatsen in het lichaam. Door deze bijzondere massage ontspant het lichaam en kunnen blokkades worden verminderd.


Persoonlijke voetverzorging

Punten in de voeten corresponderen met plaatsen in het lichaam. Door deze bijzondere massage ontspant het lichaam en kunnen blokkades worden verminderd.

Vergoedingen

Pedicure wordt alleen bij diabetes vergoed vanuit de basisverzekering. De vergoeding is afhankelijk van je voetproblemen. Er zijn ook vergoedingen mogelijk vanuit de aanvullende verzekering, maar doorgaans alleen bij diabetes, reumatoïde artritis en andere bloedvatproblemen.